El vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller d'Economia, Pere Aragonès, serà la principal autoritat en l'acte de lliurament dels premis Regió7 del 2018, que tindrà lloc el dia 26 a les 8 del vespre a la sala la Plana. Aragonès, número 2 del Govern català i un dels principals responsables d'ERC, ocupa enguany el lloc que en les anteriors edicions han ocupat Neus Munté, l'any passat consellera Portaveu del Govern, i Carles Puigdemont, que hi va assistir fa dos anys.

L'acte inclourà el lliurament dels tres tipus de guardons que concedeix el diari. D'una banda, es lliurarà el premi Estrella que els lectors han decidit per votació popular atorgar enguany a la Unitat d'Oncologia d'Althaia, proposada per la redacció del diari per haver posat en marxa un nou hospital de dia amb una intensa participació ciutadana. L'Estrellat ha correspost al bisbat de Vic per haver obstaculitzat la cessió a Manresa del convent de les caputxines i haver generat polèmica inscrivint com a propietat seva ermites reivindicades per propietaris de masies.

En segon lloc, es lliuraran els guardons temàtics: Ambaixador, Economia, Actius Socials, Esports, Cultura i Comunicació, que són decidits per un jurat a partir de propostes que parteixen de la redacció del diari i de les entitats que participen en la nominació de persones i col·lectius. El jurat és integrat per membres del Consell Assessor i enguany l'han compost Alba Baltiérrez, Albert Cots, Àngels Freixanet, Anna Solsona, Delfina Corzan, Enric Martí, Fèlix Noguera, Jordi Singla, Jordi Vilaseca, Josep M. Descals, Ramon Segués, Valentí Martínez, Xavier Obradors, Gonçal Mazcuñan i Marc Marcè. El seu veredicte es publicarà la setmana que ve.

Finalment, es concedeix el premi Tendències, que enguany es reorienta com un guardó que assenyala una nova promesa de les arts i la cultura. El jurat que l'atorga ha estat ampliat i enguany ha estat compost per Gerad Quinto, Alfons Rodríguez, David Brossa, Anna Roca, Marc López, Pep Espelt, Joan Morros, Jordi Basomba, Àngels Serentill i Marc Marcè.

L'acte també inclourà la presentació del tema resultant del Tendències de l'any passat, que va aparellar el músic Manel Camp i la rapera berguedana Maria López. El manresà, un dels pianistes de jazz més reputats del país, posarà un tema seu al servei del rap de López, i en l'acte comprovarem amb una interpretació en directe quin ha estat el resultat. Precisament demà López actua a Stroika amb el seu nom artístic de Mamideclip, un concert promogut pel mateix premi Tendències amb la col·laboració de la sala (vegeu agenda pàg. 42 i més informació al diari de demà).

L'assistència a l'acte és lliure, però cal fer reserva abans trucant a la seu del diari a Manresa.