El Grup Municipal de la CUP presentarà al ple municipal de Manresa d'aquesta nit una moció per Palestina a proposta de l'Associació Catalana per la Pau (ACP) i defensada per Xavi Cutillas, president d'aquesta entitat. La moció condemna les massacres comeses per les forces armades israelianes contra la població palestina que es manifesta a Gaza.

La CUP proposarà al ple els següents acords:

1- Expressar la condemna més ferma vers les massacres comeses per les forces armades israelianes contra la població desarmada i que es manifesta a Gaza. L'Agència de Naciones Unidas per als Refugiats de Palestina a Pròxim Orient (UNRWA) ha comptabilitzat 108 morts, 58 i milers de ferits només el passat dilluns 14 de maig.

2- Donar suport a la demanda d´Amnistia Internacional cap als Estats per a que aquests imposin un embargament integral a la venda d´armament a Israel, amb la finalitat d´impedir violacions del dret internacional humanitari i dels drets humans. I instem al Govern d'Espanya i a la resta dels membres de la Unió Europea a posar en pràctica dit embargament, i a la Comissió Europea a revocar l'estatus d'Israel com "Soci preferent" mentre duri aquesta situació.

3- Condemnar el bloqueig il·legal de la Franja de Gaza, i exigir a Israel i Egipte que permetin i regulin l'entrada i sortida de bens i subministres necessaris per a garantir els serveis bàsics, així com de persones, especialment de les que necessiten tractaments mèdics no accessibles a la Franja i que posen en risc la seva vida.

4- Incrementar el suport a UNRWA.

5- Declarar el suport de l´Ajuntament al moviment BDS (Boicot, Desinversions i Sancions) i el seu compromís a fomentar la cooperació per tots els mitjans lícits i pacífics amb el moviment.

6- Manifestar que, de conformitat amb el Dret internacional i en el marc de les seves competències, l´Ajuntament de Manresa es compromet a prendre les mesures necessàries per assegurar que els fons i recursos públics no es destinin a finançar activitats i/o empreses que proporcionen de manera directa o indirecta ajuda material per la comissió de greus crims de guerra i/o contra la humanitat,com el crim d´apartheid, incloent aquelles activitats relacionades amb el comerç o intercanvi de qualsevol bé o servei derivat de la indústria dels assentaments israelians a Cisjordania.

7- Instar el Govern d'Espanya a sol·licitar l'alliberament immediat de Ahed Tamimi i de totes les persones que estan de forma il·legal i irregular a la presó, però especialment dels més de 400 menors retinguts sense càrrecs en les presons de l´exèrcit d´Israel. Exhortar també a les autoritats israelianes acomplir estrictament la Convenció de Drets dels Nens i les Nenes, ratificada per Israel el 1991.

8- Traslladar els presents acords a les autoritats de la Unió Europea, de l'Estat Espanyol, al govern de la Generalitat, a l´oficina d´UNRWA España, a l´ambaixada d´Israel, l´ambaixada de Palestina, als grups polítics del Congrés, Senat i Parlament de Catalunya, als Fons Català de Cooperació i a les entitats municipalistes de Catalunya.