La Fundació Universitària del Bages (FUB-UManresa. És la primera vegada que les dues institucions posen en marxa una experiència d'aquest tipus al territori per oferir un cicle formatiu de grau superior. L'altra novetat és que es tracta d'un curs pioner a l'Estat espanyol.

Aquest dimal migdia es va presentar públicament el curs en un acte a la FUB al qual va participar el director general de la Fundació Universitària, Valentí Martínez; el director general de la Joviat, Josep Codina; i la regidora d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament, Mercè Rosich.

Segons va explicar Martínez, la FUB i la Joviat «ens hem trobat pel camí», i a partir d'aquí es va decidir sumar expertesa per oferir aquests estudis. «Les aliances de la FUB amb institucions del territori tenen sentit», va afirmar, i la «suma de dues institucions de la ciutat és rellevant».

Els estudis s'han organitzat en dos cursos acadèmics i d'entrada tenen 30 places. El primer curs els alumnes assistiran 3 dies a les instal·lacions de la Joviat i dos a la FUB. El segon curs les classes es faran un dia a cada centre i la resta es destinaran a fer pràctiques a empreses. Es tracta d'un cicle dual, on les pràctiques tenen molta importància, va destacar a la presentació el director general de la Joviat, Josep Codina. «S'adiu a les demandes que hem detectat per part de les empreses», va assegurar. Va destacar també que a la formació professional dual hi ha un 95 % d'inserció laboral.

Segons van informar la FUB i la Joviat, equips docents dels dos centres de formació han dissenyat el programa, que preveu que l'alumnat participi en activitats formatives en entorns reals amb l'objectiu d'adquirir capacitats professionals.

A la presentació del cicle formatiu la regidora Rosich va destacar la necessitat que hi hagi uns estudis d'Administració i Finances enfocats al món de la gestió esportiva perquè «els clubs, sovint dirigits per tècnics, necessiten gent que estigui formada en l'àmbit econòmic. Avui en dia un club ja no es pot portar amb quatre coneixements bàsics».

La Fundació Universitària del Bages i Joviat ja havien col·laborat fent un curs conjunt de gestió d'empreses vitivinícoles.