El Pla de polítiques LGTBI té per objectiu donar visibilitat a aquest col·lectiu i a totes les persones que el conformen: lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals per detectar les seves problemàtiques més comunes, com el rebuig i la discriminació que reben per una part de la societat. També marca les accions i polítiques a aplicar per defensar els seus drets i garantir la igualtat i el respecte a la diversitat.

El Pla és una iniciativa de l´Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i parteix de la diagnosi que es va dur a terme i es va presentar fa unes setmanes, que remarcava que a Manresa i el Bages es produeixen situacions de discriminació important en diversos àmbits en relació al col·lectiu LGTBI. La diagnosi, estructurada en diverses fases, va ser el punt de partida per a l´elaboració del pla que es presentarà dimarts.

L´acte de presentació tindrà lloc a la sala d´actes de la FUB2 (Av de les Bases, 1) el proper dimarts, 26 de juny, a 2/4 de 7 de la tarda. Hi intervindran la regidora de Dona i Igualtat de l´Ajuntament de Manresa, i el conseller de l´àrea d´Acció Social i Ciutadania del Consell Comarcal del Bages, Albert Marañón.

La presentació arriba dos dies abans de la celebració del Dia Mundial de l´Orgull LGTBI, el proper 28 de juny.