Amb una llum més tènue, menys decibels de so i la possibilitat de moure's lliurement per la sala. Així serà la projecció especial de cinema que Ampans, a les 11 del matí, als Multicinemes Bages Centre per a persones autistes i les seves famílies. Es projectarà en versió catalana la pel·lícula «La malvada guineu ferotge». La iniciativa s'ha batejat amb el nom de «CinemaTEA d'estiu en família».

Hi haurà llum tènue perquè a les persones que pateixen un trastorn de l'espectre autista no els agrada la foscor. El so no serà l'habitual, sinó més fluix, perquè els altera el volum alt, i es podran moure i circular lliurement perquè els costa estar tranquils durant molta estona.

Per aquests motius les famílies amb fills autistes no acostumen a anar al cinema. En aquesta ocasió ho podran fer perquè la sala s'adaptarà a les seves necessitats.

Durant la sessió de cinema, professionals d'Ampans i del Centre de Recursos TEA acompanyaran els assistents. També hi haurà una zona d'activitats i jocs al vestíbul exterior dels multicinemes per a qui vulgui anar entrant i sortint de la sala.