El 3-O, una magistrada catalana que participava en una trobada de jutges europeus a Bèlgica va enviar per WhatsApp el següent missatge al degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié: «Tots els jutges europeus estan escandalitzats pel que va passar l'1-O. No entenen que el poble sigui atacat per la seva pròpia policia».

Pié va llegir aquest missatge en veu alta ahir, al Palau Firal, durant l'acte institucional de la Policia Local de Manresa, on va ser convidat a fer la conferència central. En el seu discurs, va utilitzar la reflexió de la magistrada per encoratjar els policies locals presents a la sala «a reconciliar la població amb els cossos i forces de seguretat». Segons va manifestar, «vosaltres sou la policia d'aquest poble, el primer referent a la ciutat per tal que els veïns se sentin protegits». Segons va afegir, «sé que no vau tenir aquest problema, però sí que el van tenir altres cossos de seguretat. I per tant, teniu un repte important: ajudar a recuperar la normal confiança en la policia».

Pié va defensar el sentit de la seva intervenció. «No dir res de la situació que vivim seria amagar el cap sota l'ala. Sobretot per a un advocat com jo, que defensa els drets i llibertats de les persones, drets que vosaltres també garantiu amb la vostra feina», va dir. «Us encoratjo a seguir fent la feina que esteu fent, i ser un exemple per als altres cossos», va concloure. La majoria de policies va aplaudir el discurs.