80.000 euros per a aquesta temporada i 240.000 per a la vinent -que haurien estat 120.000 si l'equip professional del Bàsquet Manresa SAE no hagués pujat a l'ACB. L'aprovació d'aquesta subvenció al ple municipal de dijous a la nit va ser molt discutida, sobretot per la CUP, que, en boca del regidor Jordi Masdeu, va dir que atorgar a una entitat privada una subvenció propera al mig milió d'euros estava «fora de lloc».

Masdeu es referia als prop de 139.000 euros que l'Ajuntament destina anualment al bàsquet manresà. Uns diners dividits en dos convenis que aquest any també s'han inclòs en el pressupost i que s'afegeixen als 320.000 euros de subvenció, i sumen aquests prop de 500.000 en dos anys. Aquest dijous, l'Ajuntament va informar que aquests dos convenis han acabat la vigència, i que per a la temporada 2018-2019 no està decidit si es renovaran o no.

Jordi Serracanta (CDC) va defensar el conveni de col·laboració a consignar en el pressupost municipal del 2019. Va parlar del bàsquet com a patrimoni de la ciutat i un element de projecció cabdal; de la seva repercussió social i del factor «orgull de pertinença». Miquel Davins (regidor no adscrit), Ton Sierra (DM) i Miguel Cerezo (C's) van felicitar el club per l'ascens a l'ACB. Sierra, però, va anunciar la seva abstenció per la «incoherència flagrant» que per fer el nou hospital de dia d'oncologia hagi calgut un acapte i, en canvi, es destini una subvenció al bàsquet. Per part seva, Felip González (PSC) va rememorar un article que va signar el 13 de març passat en aquest diari on, entre d'altres, recordava que l'Ajuntament és el segon accionista del Bàsquet Manresa (n'hi ha prop de 2.000 i el primer és el Foment del Bàsquet) i on, tot i reconèixer que la feina primordial del consistori és atendre les necessitats més urgents, hi ha d'haver un espai per a temes com el bàsquet, del qual va destacar que «és eina de cohesió i de lideratge comarcal».

En el seu torn, Masdeu va retreure l'atorgament dels prop de 500.000 euros entre el 2018 i el 2019. «L'Ajuntament no hauria de donar ni un euro al bàsquet professional i, per tant, aquest conveni em sembla del tot fora de lloc». Marc Aloy (ERC) el va contradir remarcant que la subvenció és per sufragar les despeses (transport, equipament, arbitratge...) de qualsevol de les categories del club. Va comentar l'aposta pel bàsquet de l'Ajuntament de Badalona, on la CUP ha governat amb coalició, i va citar la frase d'un regidor de la candidatura d'allà: «el bàsquet, a Manresa, a Badalona, és un símbol, i els símbols són de tots i s'han de preservar, i no es poden deixar únicament a mans privades».

En el segon torn de paraula els regidors van repetir arguments. Abans de la votació, l'alcalde Valentí Junyent va voler «agrair al primer alcalde [de Manresa] que va signar un conveni amb el bàsquet. Fa 20 anys, es deia Jordi Valls i li va donar 10 milions de pessetes després de guanyar la lliga».