Alguna vegada has badallat i has vist com el teu gos també ho feia? Doncs bé, això és un bon senyal! Un grup d'etòlegs -experts que estudien el comportament dels animals en llibertat- han comprovat en un estudi que els gossos també badallen per imitació.

D'aquesta manera, si un de nosaltres badallem davant del nostre gos és gairebé segur que ell ho imiti igual com si d'una altra persona es tractés. El badall és un signe de canvi de condicions en l'interior del nostre organisme que serveix a més per aclarir i evitar que el cervell es calenti. No sabem encara d'on prové aquesta pràctica però el que sí sabem és que quan estem davant d'una persona que ho fa, el nostre mecanisme ens fa imitar-lo.

La investigació va ser realitzada a 29 gossos i es va demostrar que 21 del total de gossos estudiats badallar quan la persona que estava enfront d'ells ho feia. Per descomptat, sembla curiosa la forma en què els animals tendeixen a imitar el comportament humà, fins i tot fins a un mecanisme tan estès entre les persones.