Tenir ben cuidada una mascota és primordial per a la seva salut, sempre que se l´estimi de veritat, és clar, de la mateixa manera que és primordial considerar-la clarament un membre més de la família i donar-li el mateix tracte que es donaria a un ésser estimat de la casa.

Des de fa uns anys s´han anat creant clíniques veterinàries, amb nous serveis molt especialitzats per a animals, inclosos els de diagnosi de qualsevol malaltia o la seva prevenció, atencions veterinàries, intervencions quirúrgiques, estada postoperatòria i recuperació. També les clíniques veterinàries s´han anat posant al dia i moltes ja ofereixen així mateix els serveis de perruqueria, o el rentat i totes les atencions que puguin ser imaginables.

Afecte i comprensió

«Els animals necessiten afecte i un tracte personalitzat», segons asseguren Albert Badia i Mariona Torrentà , veterinaris amb més de dotze anys d´experiència que regenten la clínica Vets , situada entre l´institut Narcís Xifra, (antics Salesians), i el supermercat Caprabo, al barri de Pedret-Pont Major de Girona. Ells mateixos posen de manifest que «l´estimació és el que més agraeixen, sobretot quan estan malalts, això és el que se´ls dóna a casa nostra».

Vets és una clínica veterinària amb serveis de diagnosi per imatge, radiografia digital, anàlisi clíniques, ecografia, cirurgia, hospitalització, si és necessària, medicines i així mateix assistència a animals exòtics i visita a domicili. L´establiment està de servei les 24 hores del dia. Val a dir que, dins de la mateixa clínica, hi ha de tot, inclosos els complements que necessiti l´animal ja sigui per la seva vida diària o simplement per jugar.

La majoria de les clíniques veterinàries consultades -i en contra d´algunes veus que han sorgit darrerament com a conseqüència de la recessió econòmica-, consideren que el que es cobra en aquests establiments sanitaris per tenir cura dels animals «no és car, si es té en compte, el cost afegit dels medicaments, la maquinària especialitzada que s´utilitza i els serveis del personal, generalment tots ells amb amplis coneixements professionals».