Viatjar amb el nostre millor amic animal comporta anticipació i preparació: i és que si has de fer un viatge amb la teva mascota necessites tenir en regla i portar damunt una sèrie de documents sobre el teu acompanyant que poden requerir-te a aeroports, duanes o controls rutinaris.

Pots trigar diversos mesos a obtenir molts d'aquests papers sobre l'estat de salut que necessites per viatjar, així que és imprescindible actuar i moure's amb temps perquè ho tinguem tot llest al moment d'anar-nos.

La documentació necessària consisteix a tenir la Cartilla Sanitària actualitzada i el Passaport per a Animals Domèstics per viatjar entre els estats membres de la Unió Europea.

També és important concertar una cita amb el veterinari i preguntar-li sobre les vacunes i si totes estan en regla. A més, és necessari informar-se sobre què fer si l'animal es mareja. És molt important que porti microxip perquè estigui identificada a tot moment. Deu dies abans del viatge, a més, cal demanar un certificat que totes les vacunes estan en regla.

Pel que fa al lloc on viatjarà la mascota, ha de ser còmode, per la qual cosa una caixa o bossa forta i ben ventilada seria perfecta.

FOTO: Getty Images

Si el mitjà de transport és l'avió, cal demanar a la companyia els requisits necessaris per viatjar amb mascotes, ja que cadascuna és diferent. El trasllat pot ser tan en celler com en cabina, però cal avisar-ho abans de reservar bitllet. Si el trajecte és menor de 4 hores, l'animal podrà viatjar en cabina. La gàbia de transport sol tenir una grandària de 50x40x25. Si la teva mascota és menor de 3 mesos, no és recomanable que viatgi.

En el cas que es viatgi amb tren, la mascota haurà d'anar amb la seva documentació de condicions sanitàries i de seguretat.

Requisits addicionals

Alguns països tenen una reglamentació addicional i més estricta respecte a l'entrada d'animals:

A Japó és obligatori que l'animal passi 15 dies de quarentena des de la seva arribada.

Rússia reclama que la documentació ha d'estar traduïda al rus i sempre legalitzada pel Ministeri d'Exteriors russos.

A Malta, Suècia i Regne Unit exigeixen la vacunació prèvia de la mascota contra malalties concretes, o la presentació del PETS (els nivells d'anticossos contra la ràbia que presenta l'animal)

Finalment, algunes de les eines que poden ser d'utilitat per a la mascota són les següents: una corretja resistent, aliments, joguines de la mascota, dos litres d'aigua, medicaments necessaris, raspall o pinta?

Ara que ja saps quins són les condicions per viatjar amb mascotes, estàs totalment preparat per fer-ho. Gaudeix!