A sis dies que la futura Llei gallega de Protecció i Benestar Animal arribi al ple parlamentari, el PP proposa introduir noves modificacions al text original elaborat per la Xunta, qualificat com un "despropòsit" pel PSdeG, que demana la seva retirada.

Després que el passat divendres, els populars anunciessin la suavització del polèmic article que sancionava amb multes de fins a 500 euros a l'alimentació d'animals abandonats, possibilitant que es pugui realitzar en determinats supòsits, el grup parlamentari també inclourà la prohibició del "encadenament continuat de gossos ", sancionat amb multes de fins a 5.000 euros, i la possibilitat que animals amb malalties cròniques o en procés de curació puguin ser adoptats.

El text del projecte ja estableix la prohibició de l'ús de "qualsevol mecanisme o estri que, destinats a limitar a impedir la mobilitat dels animals, els produeixin dolor, danys sofriments, menyscabament o estrès innecessari", però únicament especifica com a mètode de subjecció prohibit a "els collarets elèctrics que produeixen descàrregues".

Segons el diputat Gonzalo Trenor, ponent del text legislatiu, l'esmena que el PP registrarà avui al Parlament per complementar la redacció inicial amb la incorporació de l'encadenament permanent de cans, introdueix una de les demandes realitzades per col·lectius animalistes per tal d'elaborar una "llei de tots i per a tots que no generi problemes a ningú".

A l'espera de conèixer la redacció final en forma d'esmenes del PP, l'associació Animalista Libera! i la Fundació Franz Weber han qualificat "els avenços aconseguits" en la seva negociació amb els populars com una "victòria estratègica" enfront d'una redacció que "generava indefensió en matèria de benestar animal". Amb tot, els dos col·lectius van afirmar ahir a través d'un comunicat que seguiran treballant amb tots els grups parlamentaris per enriquir un contingut que "encara addueix algunes ombres".