La companyia de moda i accessoris de luxe Michael Kors Holding ha arribat a un acord per adquirir la firma britànica de sabates d'alta gamma Jimmy Choo per 1.350 milions de dòlars (1.157 milions d'euros), després que aquesta anunciés el passat mes d'abril que explorava ofertes de compra.

Sota els termes de la transacció, aprovada pels consells d'administració de les dues companyies, els accionistes de Jimmy Choo rebran el pagament de 230 penics per cada títol de la companyia en el seu poder, el que suposa una prima del 18% respecte al seu preu al tancament de la sessió d'aquest dilluns a la Borsa de Londres.

Michael Kors va informar que l'operació, que espera tancar al llarg del quart trimestre de 2017, no està subjecta a cap condició de finançament, per al que Michael Kors ha obtingut un crèdit pont de JPMorgan Chase Bank i Goldman Sachs Bank USA per satisfer determinats requisits fixats per les autoritats britàniques.

La firma nord-americana ha rebut ja l'adhesió irrevocable a la seva oferta per part de JAB Luxury, directius de Jimmy Choo i Sandra Choi, que controlen de forma agregada el 69,21% del capital del fabricant britànic de calçat i ha fixat un llindar mínim de acceptació de la seva proposta el 75%.

"Creiem que Jimmy Choo està preparat per a un creixement significatiu en el futur i la nostra empresa té el compromís de donar suport al fort valor de marca que Jimmy Choo ha construït en els últims 20 anys", va declarar John D. Idol, president i conseller delegat de Michael Kors.

Així mateix, Idol va afegir que Pierre Denis seguirà exercint el càrrec de conseller delegat de Jimmy Choo, responsabilitat que ocupa des de 2012, mentre la directora creativa, Sandra Choi, seguirà liderant els equips creatius i de disseny de la firma.

Jimmy Choo, empresa que cotitza a la Borsa de Londres, va ser fundada el 1996 pel dissenyador homònim i la periodista de Vogue Tamara Mellon. En 2016, la companyia va facturar 364 milions de lliures (430 milions d'euros) i va registrar un benefici net atribuït de 15,4 milions de lliures (18,2 milions d'euros).