La corona de la reina mundial de la bellesa va ser per la sud-africana Demi-Leigh Nel-Peters, que va superar a la final a la colombiana Laura González i a la jamaicana Davina Bennett per portar per cinquena vegada aquest premi a l'Àfrica, la regió amb menys guardons del certamen.

La jove, de 22 anys i que acaba de finalitzar els seus estudis d'Administració d'Empreses, porta al seu país aquest títol per segona vegada en la història del certamen, després de Margaret Gardiner el 1978. Representants d'Angola (2011), Botswana (1999) i Namíbia (1992) van ser les altres tres africanes que ho van aconseguir.

El teatre Axis, de l'Hotel Planet Hollywood de Las Vegas (EUA), va explotar d'emoció quan el presentador de la gala, Steve Harvey, va anunciar el nom de la nova reina mundial de la bellesa després del concurs amb el major nombre de participants de la seva història, un total de 92.

El nom d'aquesta jove, que va declarar ser amant d'ajudar a donar poder a les dones, va figurar des del principi entre les favorites, no només entre el públic, sinó també en els llocs d'apostes per internet, que la van situar entre les tres finalistes.

I al final es va confirmar aquest favoritisme per la sud-africana, que a partir d'ara viurà en un luxós apartament de Nova York amb totes les despeses pagades.