L'Ajuntament de Moià es presentarà com a part perjudicada en tres processos judicials diferents que hi ha oberts, tots ells referents a diferents operacions que es van dur a terme durant els mandats de l'exalcalde Josep Montràs. Ahir, el ple municipal va aprovar una proposta en què s'acorda tirar endavant aquesta personació "per tal d'exercir-hi l'acció penal i la civil derivada dels delictes que s'investiguen". La proposta la va presentar l'equip de govern i es va aprovar amb el suport de tots els grups (AraMoià-AM, Entesa i CiU). Aquesta personació és una de les peticions que l'associació Moià Deute va requerir com a compromís als dos partits que es presenten a les eleccions municipals: AraMoià-AM i CiU.

D'una banda, el consistori ha donat llum verd a integrar-se en les diligències prèvies del Jutjat d'Instrucció número 3 de Manresa referents a irregularitats denunciades en relació amb diversos expedients de contractació. Aquest procediment és el que ha promogut l'associació Moià Deute, que fa referència sobretot a les operacions que va portar a terme durant els dos anteriors mandats la societat municipal MoiàFutur.

En concret, afecta els expedients d'obra de construcció del pàrquing del CAP, i de rehabilitació dels pisos de la caserna de la Guàrdia Civil per destinar-los a habitatge social.