Convergència i Unió de Moià ha denunciat públicament una presumpta falsificació per part dels representants d'AraMoià-AM (que són l'equip de govern) del registre d´entrada d´un document per esmenar un oblit que hauria fet que els seus regidors no fossin reconeguts com a grup municipal dins l´Ajuntament -cada un hauria constat com a no adscrit. CiU ho va fer públic en el ple municipal celebrat dimecres a la nit en el moment que es donava compte de la constitució dels grups municipals, expressant que no reconeixia el d´AraMoià-AM perquè havien formalitzat fora de termini la seva adscripció. El fet més greu, però, que posa sobre la taula Convergència és que per esmenar aquest oblit el grup republicà hauria modificat el registre d´una instància d´un ciutadà particular feta uns dies abans per utilitzar la seva data d'entrada (una data en que sí que hauria entrat dins els terminis establerts).

Per la seva banda, consultat aquesta tarda per Regió7, l'alcalde, Dionís Guiteras, ha assegurat que no és cert que haguessin de fer inevitablement per la via del registre la constitució del grup municipal i que, l'únic que hi ha hagut, és un error administratiu que ja ha estat detectat i resolt.

Els regidors del grup convergent han aportat diversa documentació, que aquest diari ha pogut consultar, que evidenciaria el fet que denuncien, inclosa una auditoria informàtica de l´evolució que ha seguit la instància presumptament alterada.

En concret, els grups s'havien de constituir abans del dia 20 de juny, però la instància comunicant la constitució del grup l'hauria presentat AraMoià-AM el dia 23 de juny, utilitzant el registre d'entrada d'una del dia 19 d'un ciutadà que demanava un ajut social. Instància que hauria desaparegut el dia 23 del registre quan amb aquell número i data d'entrada del dia 19 hi va aparèixer la de petició de constitució del grup municipal. En l´evolució del document que es veu en l´auditoria apareix com a presentador (en els canvis registrats el dia 23) l´alcalde, Dionís Guiteras.

Segons els regidors de CiU i una de les persones assistents al ple, la resposta de Guiteras al ple davant d´aquesta acusació va ser que desconeixia els fets i que ho comprovaria.

Guiteras: «el que apareix en l'auditoria informàtica que ha presentat CiU és l'ordenació i esmena de l'error que s'havia produït»

L´explicació que ha donat l´alcalde, Dionís Guiteras, és que «nosaltres vam reservar un número de registre perquè tenim regidors que estan fora de Moià. És normal reservar un número d'entrada perquè es pot entrar aquell registre, però pot ser que et falti alguna cosa i no és obligatori que estigui tot signat. Va haver-hi un error administratiu per part de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, ja que quan els va arribar el document amb totes les signatures dels nostres regidors van agafar un número de registre que havia quedat buit d'una persona que havia fet una instància per un altre tema. És un error tècnic administratiu». Segons Guiteras, «el que apareix en l'auditoria informàtica que ha presentat CiU és l'ordenació i esmena de l'error que s'havia produït».

Per a Guiteras, la denúncia de CiU és «una declaració d'intencions en un ple on se'ls ofereix la mà per seguir treballant junts tots els temes. Tota aquesta legalitat que CiU s'ha passat pel folre durant els seus 28 anys de govern ara l'apliquen en qüestions que són tècniques».