El Moianès constituirà dilluns el seu primer Consell Comarcal i ho farà amb un govern que agruparà totes les forces polítiques amb representació al ple: ERC, CiU, PSC i els independents Castell en Positiu. Fonts d'ERC, amb majoria absoluta, confirmen l'acord de governabilitat que ja havia avançat Regió7. Segueix, doncs, el consens i la unitat que la formació de la nova comarca ha generat entre tots els partits.

Tot apunta que l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, presidirà el Consell Comarcal. El seu nomenament i el de la resta de representants d'ERC es discutiran demà, quan es constitueixi l'executiva comarcal del partit.

La presidència del Consell d'Alcaldes, encara per confirmar, podria ser per al convergent Pere Genescà, batlle de Granera. Aquest serà, a la pràctica, l'òrgan on es prendran les decisions que afectin la comarca. Tot i que el que es preveu és que la seva funció sigui consultiva, els municipis de la comarca aposten per mantenir el model del Consorci del Moianès, on els batlles dels deu pobles prenien les decisions per unanimitat.