L'Ajuntament de Monistrol de Calders multarà amb 3.000 euros la propietat de Cal Clarassó (BBVA, Sareb i Institut Català de Finances) per no entregar dins el termini establert el projecte d'enderroc amb les modificacions pertinents.

Com va explicar aquest diari, el govern de la CUP va retornar el primer pla en considerar-lo "del tot insuficient" i hi va introduir una bateria de 20 esmenes per millorar-lo. Els propietaris, però, no han entregat el text. El termini s'ha esgotat i "com a Ajuntament no ens queda cap més alternativa que sancionar", diu l'alcalde, Ramon Vancells, i afegeix que "tenint en compte que totes les execucions signifiquen un volum de diners molt gran aplicaríem el màxim de la sanció, que són 3.000 euros".

Vancells relata que el primer pla "tenia moltes mancances i era absolutament insuficient per resoldre el tractament de tots els residus i la recuperació paisatgística de la zona. Tots els informes que tenim, de l'ACA, Mossos i Agents Rurals, detallen d'una forma clara les tipologies de residus i, per tant, és inexplicable que en el projecte no se'ls citi tots.