Més d´un miler d´espectadors a la platea i 106 actors dalt de l´escenari. Són les xifres que resumeixen la dimensió que ha pres en una dècada el que ja s´ha convertit en un dels al·licients consolidats de la Festa Major de Moià, El Musical.

Un espectacle del qual s´han fet dues representacions -divendres a la nit al Parc Municipal de la capital de la nova comarca, davant de 800 persones que van omplir l´espai, i diumenge al vespre a l´auditori de Castellterçol, amb més de 200 espectadors- i que té com a principal atractiu que els qui el fan possible no són ni tan sols actors amateurs, sinó que aquesta és l´única vegada a l´any que pugen dalt d´un escenari. Fins i tot famílies senceres amb tres generacions, avis, pares i néts, amb un ventall d´edats que va des dels 5 anys fins als 70.

Tal com indica el seu nom, l´essència d´El Musical són peces molt reconegudes, especialment extretes de pel·lícules, sobre les quals es creen coreografies cada any més acurades. Enguany, entre les més atrevides es va poder escoltar i veure la banda sonora de la tòrrida 9 setmanes i mitja (You can leave your hat on); cançons de films que ja per si tenen la música i el ball com a principal fil argumental (High school musical, Step up, Hairspray o West side story) i d´altres del món Disney com La bella i la bèstia i Hèrcules, fins al Smooth Criminal de qui ha estat considerat el rei del pop, Michael Jackson.

El Musical va bufar l´any passat 10 espelmes amb una edició especial en què tots els números van ser recuperats d´edicions anteriors després d´una votació popular. Enguany ha tocat posar el comptador de la creació a zero per portar a l´escenari un espectacle que es comença a gestar després de les festes de Nadal, que aglutina persones de diferents poblacions de la nova comarca del Moianès, i que onze anys després ha passat de ser un acte empès per la iniciativa de dues persones a formar una associació específica.