Santa Maria d'Oló dóna avui el tret de sortida a a seva festa major, amb un programa d'activitats que s'allargarà fins dilluns, i en què els balls, els concerts, el teatre i l'esport, tindran un paper destacat, a banda de les propostes de caire infantil habituals,

La festa arrenca aquest vespre amb el pregó de Josep Maria Pujol als jardins de l'Ajuntament i amb una nit dedicada a l'actual situació de Rwanda. Al Centre Recreatiu hi haurà un photocall del Projecte Rwanda amb Sergi Cervera i Esteve Rovira, i a 2/4 de 10 seguida es projectarà el documental amb el mateix nom, que donarà pas a una taula rodona amb piscolabis. L'entrada costarà 6 euros (5 l'anticipada), i els beneficis es destinaran al finançament de la pel·lícula i a una ONG rwandesa.

Els actes es reprendran demà al matí amb jocs de cucanya , i a la tarda es combinarà el Son de Cançons del Grup Teatral Pep i un torneig esportiu de barris, fins al concert jove de les 11 al pavelló amb Kòdul i Dj Rutxo. Dissabte destaca per la trobada de gegants de la tarda amb la ja tradicional pujada a la Costa. Després, sopar popular, i a la nit, ball i concert fins a la matinada.

El matí de diumenge es reserva per als jocs gegants i el ball d'escuma, i a la tarda hi haurà una triangular de futbol i sardanes. Finalment, a 2/4 de 10, al pavelló, començarà el tastet recopilatori dels 4 anys de Musical a Oló, amb el grup escènic i la coral guanyadora del programa Oh Happy Day, In Crescendo.

La festa s'acabarà dilluns amb una jornada dedicada a l'esport.