Desenes de municipis del Bages estan mostrant la seva solidaritat cap als refugiats sirians. Ahir, en vam tenir tres mostres més. A Calders, l'Ajuntament s'ha adherit al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per oferir-se per acollir refugiats. Segons l'alcalde, Eduard Sánchez (CiU), ja s'ha fet un decret d'alcaldia i la setmana vinent el text passarà per ple. Sán-chez ha detallat l'acollida es farà amb famílies voluntàries i amb espais municipals.

A Moià, que també s'ha adherit a la xarxa, més de cent persones es van aplegar dimecres a la nit a l'Ajuntament de Moià a favor de l'acollida. L'alcalde, Dionís Guiteras (ERC), va dir que cal ajudar tant als qui fugen de la guerra com als migrants que fugen de la pobresa als seus països. Es va acordar repetir la convocatòria cada dimecres.

D'altra banda, ERC de Balsa-reny (que és a l'oposició i no al govern, tal com va publicar erròniament ahir aquest diari) presentarà dilluns una moció perquè el municipi aculli refugiats. També ho va demanar l'altre grup de l'oposició, CiU. Governa Gent de Balsareny.