L'etnòleg i folklorista Joan Amades, autor del Costumari Català, va ser a Moià el gener del 1936 amb una labor encomanada per l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Aquella tasca, però, va quedar interrompuda per l'esclat de la guerra. Amades hi va tornar vint anys després i es va trobar amb un poble abocat en la recuperació del ball del Ciri.

Recordant aquests fets, i en el marc de la commemoració dels 125 anys del naixement de Joan Amades, l'Associació Cultural Modilianum ha organitzat per a aquest matí una Jornada d'Estudi Sobre Cultura Popular del Moianès a l'edifici Can Carner. La primera ponència anirà a càrrec d'Antoni Serés, que parlarà del contacte entre Amades i el Moianès. A 1/4 de 12, Glòria Ballús parlarà dels balls populars de Moià i el pare Josep Teixidor, i a les 12 Ramon Vilar ho farà sobre Frederic Mompou i Castellterçol.

Per completar la jornada, a la 1 del migdia s'inaugurarà una exposició que mostra com es va desenvolupar, ara fa seixanta anys, el treball per a la recuperació del ball del Ciri.