El Consorci del Moianès ha tornat a obrir les seves portes nou mesos després que anunciés el cessament temporal de la seva activitat per la situació d'impàs en què quedaven aquests organismes amb l'anomenada Llei de racionalització i sostenibilitat local, promulgada pel govern central. Ara, la creació del nou Consell del Moianès ha permès que el consorci trobi el suport legal perquè es pugui reactivar, tot i que ho farà de manera transitòria fins que l'òrgan de govern comarcal tingui totes les seves funcions.

Amb la seva reactivació -que ja és efectiva-, el Consorci del Moianès ofereix el servei d'ocupació, l'assessorament a emprenedors i empreses, programes de formació i educació, l'oficina local d'habitatge, ludoteca, projectes de promoció turística i comercial i tasques de suport als ajuntaments en matèria de joventut, gent gran i immigració, entre d'altres.

El tancament temporal del servei es va anunciar el 14 de gener passat per l'aplicació de la llei abans esmentada i per la manca de confirmació de finançament per a aquest any. Mitjançant un comunicat, els rectors del Consorci del Moianès argumenten com a motiu de la represa que, amb relació a la situació que hi havia nou mesos enrere, s'han produït dues novetats substancials que incideixen en aquesta reactivació. La més important, la creació de la comarca del Moianès, "que ha fet possible que en el ple del 5 d'octubre del 2015 -del qual Regió7 ja va informar- el Consell Comarcal iniciés els tràmits per a l'adscripció del consorci".

D'altra banda, segons el mateix comunicat, amb relació al finançament ja es té "coneixement de les subvencions atorgades i el finançament disponible per a aquest 2015". L'entitat, segons concreten, "ha tingut una reducció del 50% d'ingressos" amb relació al 2014, que s'ha traduït en una "reestructuració del personal i dels serveis".