La policia demana imputar Felip Puig i l'exalcade de Moià per una adjudicació

Duanes informa la jutgessa que el conseller hauria intercedit perquè es concedís un contracte menor de 40.374€

31.10.2015 | 08:57

Novament, els agents del Servei de Vigilància Duanera han posat el focus en la figura del conseller en funcions d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, per demanar a la jutge instructora del cas Manga que l'imputi per un contracte de l'Ajuntament de Moià. També demana la imputació de l'exacalde de Moià, el convergent Josep Montràs.

Segons recull la investigació, Puig presumptament hauria afavorit l'administrador de l'empresa GRS Arc Local, Alexandre Ros Valls, en una adjudicació pública de l'Ajuntament de Moià, quan Montràs era alcalde i tenia Alfons Rosell de gerent.

Rosell havia estat el subdirector de Turisme de Catalunya durant l'última legislatura amb Jordi Pujol (1999-2003) com a President i Puig va recuperar-lo el 2010 com a subidrector general d'Administració i Recursos Humans de la Conselleria d'Interior, càrrec que el polític va ocupar fins al 2012, quan va passar a la Conselleria d'Empresa i Ocupació.

L'afer de Moià es remunta al 2009 i fa referència a un contracte menor per a la detecció cadastral i liquidacions complementàries de cadastre i d'ICIO, que es va lliurar a GRS a preu percentual, encara que l'empresa va acabar facturant al consistori 40.374,99 euros, una suma "molt per sobre de la xifra màxima prevista per llei per als contractes menors", com assenyala la policia en l'informe remès a la jutgessa que investiga el cas, Pilar de Lara.

Les proves recollides pels agents de Vigilància Duanera porten els instructors de l'atestat a determinar que l'administrador de GRS va obtenir el contracte municipal "per mitjà de la influència política del senyor Felip Puig". Però hi ha una baula entre el conseller i l'empresari que és la que fa confluir interessos: Ramon Ramos Argimón -actualment director del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava- i que és un membre destacat de Convergència a la província de Girona. Aquest triangle acaba convertint-se en pentàgon si s'hi afegeixen els noms de l'aleshores alcalde de la localitat, Josep Montràs Rovira, i el qui va ser ser el seu gerent municipal, Alfons Rosell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema