La coral de Moià, acompanyada per les corals Xiribec de Castellar del Vallès i del cor de Vacarisses, estrenaran avui una missa coral composta pel qui fou organista de la parròquia de Santa Maria de Moià, i en acabar tindrà lloc un petit concert també d'homenatge al capellà organista.

Mossèn Josep Miralpeix i Planàs, que va ser nomenat per a aquest càrrec el juny del 1955, va exercir el seu mestratge musical a Moià fins a la seva mort, ocorreguda el 2 d'octubre del 1983.

Miralpeix, que va ser escolà de Montserrat, es va especialitzar en música i, acabats els estudis eclesiàstics al seminari menor de la Gleva i major de Vic, un cop ordenat prevere fou professor al seminari de la Gleva i vicari d'Aiguafreda, d'Olost, d'Igualada, ecònom i, finalment, organista a Moià.

Amb aquests actes religiosos-musicals, el poble de Moià retrà un petit homenatge a l'home polifacètic i músic, que va compondre misses, cants, antífones i salms durant tota la seva vida. La direcció de la missa anirà a càrrec dels directors Andreu Brunat i Mireia Miralles, amb l'acompanyament a l'orgue de l'organista Francesc Torras.