El segon cap de setmana d'exhibició de la mostra "Moià, 1956. Tot un poble en la recuperació d'un ball" ja ha permès assolir els 500 visitants. L'exposició documenta la recuperació del ball del ciri a Moià el 1956 durant la diada de Sant Sebastià, coincidint amb la festa major d'hivern, una efemèride que va tenir la presència del folklorista Joan Amades.

Com explica l'Agrupació Cultural Modilianum, "el més sorprenent de l'exposició és que una vintena de fotografies mostren, en gran format, tots els moianesos que van assistir a l'espectacle, com si es tractés d'un viatge en el temps reproduint la forma de la plaça Major". L'entitat ha posat número a 704 persones, que pretenen identificar per a una publicació posterior. En dues setmanes, els moianesos "s'han bolcat per identificar-se a si mateixos i els familiars" i diumenge passat "ja s'havia posat nom i cognoms a 440 persones, el que permet força optimisme respecte a la possibilitat de tenir un bon inventari de les fesomies dels moianesos del 1956".

A Moià vivien aleshores 2.300 vilatans, per a la qual cosa un de cada tres moianesos era a plaça aquell dia del 1956.

L'exposició estava programada fins al proper cap de setmana (7 i 8 de novembre), "però a causa de l'èxit que ha tingut estem estudiant prorrogar-la, tot i que encara no tenim les dates", va avançar ahir Josep Font, d'entitat Modilianum. Es pot veure els dissabtes d'11h a 14h i de 18h a 20h; i els diumenges d'11h a 14h.