AraMoià, que governa amb 10 regidors a la capital del Moianès, i CiU, que en té 3 i és a l'oposició, han tancat amb un comunicat conjunt l'afer que els va enfrontar a començament d'estiu arran de la inscripció d'AraMoià-AM al registre municipal informant de la creació d'aquest grup polític, i que CiU va denunciar per una presumpta falsificació documental. L'alcalde, Dionís Guiteras, ha ordenat que es deixi sense efecte el registre d'entrada atribuït a l'escrit, i a partir d'aquí tots dos grups han emès un escrit conjunt amb què donen el tema "per aclarit".

L'afer en qüestió es remunta a un ple a l'Ajuntament de Moià del 8 de juliol passat. En aquella sessió, CiU va demanar aclariments als membres del govern sobre la inscripció d'una instància que AraMoià-AM hauria fet entrar al registre municipal modificant un registre d'entrada anterior adreçat al departament de Benestar Social (vegeu Regió7 del 10 de juliol passat).

En aquell ple, CiU apuntava que AraMoià va formalitzar fora de termini la seva adscripció com a grup municipal, i l'acusava d'haver volgut esmenar aquest oblit modificant el registre d'una instància formalitzada dies abans per un ciutadà particular per tal d'utilitzar la seva data d'entrada (que sí que entrava dins el termini). Per tot plegat, CiU posava en qüestió tant la legalitat del tràmit realitzat com el seu contingut; és a dir, la mateixa existència del grup polític municipal d'AraMoià-AM com a tal, considerant que els seus membres haurien d'haver quedat com a no adscrits.