Moià condicionarà el local de les Faixes com a sala polivalent i escola de dansa

L'Ajuntament destinarà 220.000 euros en l'adequació i ampliació de l'antiga nau per donar-li ús tot l'any

03.12.2015 | 07:49
Les Faixes acull actes puntuals, com una xerrada sobre el Moianès, el març
Les Faixes acull actes puntuals, com una xerrada sobre el Moianès, el març

L'Ajuntament de Moià preveu condicionar l'any que ve l'interior de l'antiga nau de les Faixes i ampliar l'edifici per convertir-lo en un espai polivalent més complet del que és ara. La idea és poder disposar d'un equipament cultural amb activitat permanent i traslladar-hi l'escola de dansa, ara ubicada en un local privat que costa més de 700 euros mensuals de lloguer a l'Ajuntament.

La proposta l'ha impulsat el govern d'AraMoià, que ja ha aprovat el projecte bàsic d'execució per dur a terme les obres l'any que ve, i que pugen a 220.177 euros. Consisteixen en una ampliació de la nau i en el condicionament interior, que inclou la climatització del local, i dotar-lo d'un escenari fix i vestidors. A més, com que serà més gran, es guanyarà capacitat fins a donar cabuda a unes 270 persones assegudes respecte de les 200 actuals, i es podrà adequar un espai per a l'escola de dansa.

El local de les Faixes ja el va recuperar el govern de CiU (ara a l'oposició) l'any 2011, amb la idea d'aprofitar una de les antigues naus tèxtils que l'Ajuntament havia adquirit fruit d'una operació urbanística per a usos polivalents. Aleshores s'hi van fer uns condicionaments mínims amb l'ajut del fons estatal del govern Zapatero per començar-hi a fer activitats, i en el següent mandat (ja amb AraMoià al govern) es va canviar el paviment i es va dotar el local d'un sistema de recollida d'aigües i drenatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema