El Govern dotarà el Consell del Moianès amb uns 250.000 euros perquè arrenqui de ple el gener

Governació preveu destinar els diners aquest mes amb la idea que el 2016 la comarca sigui del tot operativa tret de traspassos pendents en Ensenyament

06.12.2015 | 07:38
El Consell Comarcal del Moianès es va constituir el 20 de juliol

El Consell Comarcal del Moianès, que es va constituir formalment el 20 de juliol passat, però que funciona a mig gas a l'espera de finançament i de tenir del tot traspassades les competències, serà plenament operatiu a partir del gener. Així ho preveu el departament de Governació de la Generalitat, que aquest mateix mes aportarà al nou ens uns 250.000 euros perquè es pugui dotar d'una estructura administrativa plena i que li serviran d'arrencada per començar a treballar. La idea és que només quedin pendents algunes qüestions en matèria d'Ensenyament que no convé trencar a mig curs.

El Govern està treballant amb la Diputació i amb el mateix Consell Comarcal per tancar l'acord que garanteixi aquesta aportació mitjançant un conveni abans no s'acabi l'any, segons ha explicat el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals de la Generalitat, Joaquim Ferrer. sense concretar exactament la xifra, parla del voltant de 250.000 euros, que és la quantitat que pertocaria al Moianès del Fons de Cooperació Local des que es va constituir el juliol fins ara. Són uns diners "que han de servir per finançar el funcionament ordinari, regularitzar la situació actual, i contractar personal administratiu", per tal que a partir del gener ja es vagin assumint les plenes competències, que en aquest territori de moment encara ofereixen els consells comarcals del Bages, Osona, i Vallès Oriental. També es pretén que recaiguin en el Consell del Moianès les prestacions i contractes programa que fins ara es desenvolupaven a través del Consorci.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema