Una noia de 18 anys de Moià està ingressada a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa amb lesions greus després de caure dissabte a la matinada pel forat d'un respirador del pàrquing en obres de la plaça del CAP de la capital moianesa. L'Ajuntament de la localitat va emetre ahir una nota contextualitzant el fet en una onada de "vandalisme" que, sempre segons el comunicat, "se suma als que el municipi pateix d'un temps ençà motivat per actes d'incivisme, sovint acompanyats de destrosses del mobiliari urbà, que impedeixen el descans dels veïns i creen inseguretat ciutadana".

Els fets van tenir lloc divendres a la nit a l'interior de l'esmentat pàrquing, inacabat i fora d'ús. L'obertura per la qual va entrar la noia estava tapada amb una planxa difícil de moure, però va acabar cedint, probablement, per la força d'un grup de joves. Amb posterioritat, la mateixa nit, en voler penetrar a l'interior del recinte, a les fosques, la víctima no es va adonar que just al darrere hi havia el forat del respirador, amb una caiguda al buit de tres pisos. Uns deu metres més enllà hi ha l'obertura de l'ascensor.

Dotacions de Mossos, Bombers i SEM van arribar als lloc dels fets per auxiliar la noia. Posteriorment, un jutge va autoritzar que es tapiés la porta amb un tancament d'obra, amb totxos.