La recent constitució de la comarca del Moianès podria permetre a aquest territori tenir finalment la comissaria dels Mossos que fins ara no havia aconseguit acollir, malgrat l'alta distància que separa Moià de les comissaries més properes, les de Manresa i Vic.

El departament d'Interior de la Generalitat i el Consell Comarcal estan negociant com ha de ser el desplegament dels Mossos al Moianès, la qual cosa pot traduir-se en la creació d'una comissaria secundària, centrada exclusivament en seguretat ciutadana, que en el llenguatge de l'estructura policial dels Mossos s'anomena comissaria de districte. De fet, totes les comarques de Catalunya, per petites que siguin demogràficament o territorialment, disposen d'una comissaria d'aquest tipus, fins i tot l'Alta Ribagorça, amb només 3.884 habitants, o el Priorat, amb 9.547 veïns. A hores d'ara, el Moianès, amb 13.098 habitants, és l'única comarca sense comissaria.

Fins ara, les cinc comarques de la Regió Policial Central, Bages, Osona, Berguedà, Solsonès i Anoia, formaven cinc àrees bàsiques policials, una per comarca, awmb una única comissaria a cada capital, i sense cap seu secundària. Aquesta és l'estructura encara vigent: l'àrea bàsica del Bages, amb seu a Manresa, continua ocupant-se dels antics municipis bagencs del Moianès, igual com fan les àrees d'Osona i de Granollers amb la resta de pobles moianesos.