El Consorci del Moianès ha resolt en tres mesos gairebé un centenar d'expedients d'ajudes de lloguer a través de l'oficina local d'habitatge, que pugen a un total de 133.408 euros. És un dels serveis que ha estat gestionant el Consorci des que va va tornar a obrir portes el passat mes d'octubre, i que els mantindrà a l'espera que el nou Consell Comarcal del Moianès funcioni a ple rendiment.

Als 97 expedients de lloguer subvencionats pel Consorci, s'ha d'afegir la tramitació de 109 cèdules d'habitabilitat des de l'octubre. A banda de serveis vinculats en l'habitatge en aquests tres mesos el Consorci ha atès un total de 6.221 visites en diferents àmbits., i hi ha hagut 7.431 peticions relacionades amb el turisme, comptabilitzant també les que s'han adreçat a l'Oficina de Turisme del Moianès (que va obrir l'agost).

El servei d'ocupació ha estat un dels més sol·licitats, amb un total de 879 persones ateses, i s'han gestionat 171 ofertes de feina. La majoria són de serveis personals i a la comunitat, del sector comercial, i de la indústria alimentària.

Pel que fa a l'emprenedoria, s'han assessorat 43 projectes empresarials, dels quals 7 han acabat amb la creació d'una nova empresa (amb 14 nous llocs de treball), i en l'àmbit de la formació,des de l'octubre s'han realitzat 77 accions formatives amb gairebé 1.200 alumnes inscrits.

En aquest temps, també s'ha creat una web específica de turisme, comerç, productes de la terra i l'Ecomuseu, i la web del Consorci ha superat les 41.000 visites, l'11% més que l'any passat.