El Govern adscriu la comarca del Moianès a la Delegació de la Catalunya Central

La mesura es deriva del desplegament de la Llei de creació de la comarca

07.02.2016 | 17:20
La nova comarca es va constituir el 15 d´abril de 2015.

El Govern ha aprovat aquest dimarts el Decret pel qual s'adscriu la comarca del Moianès a l'àmbit territorial de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central. D'aquesta manera, s'acorda que les relacions administratives amb la Generalitat i els serveis que es prestin als deu municipis de la comarca dependran dels serveis territorials de la Catalunya Central. Abans de la creació de la nova comarca, cinc municipis pertanyien al Bages (L'Estany, Santa Maria d'Oló, Moià, Calders i Monistrol de Calders), quatre al Vallès Oriental (Granera, Castellterçol, Sant Quirze Safaja i Castellcir), i un a Osona (Collsuspina).

Aquesta mesura es deriva del desenvolupament de la Llei de creació de la comarca del Moianès, que autoritza el Govern a dictar les disposicions reglamentàries que es precisin per al desplegament i l'aplicació d'aquesta norma.

El Decret aprovat avui incorpora una disposició final de modificació de l'article segon del Decret de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat que afegeix la comarca del Moianès dins de l'àmbit territorial de la Delegació de la Catalunya Central.

El passat 15 d'abril de 2015, el Ple del Parlament de Catalunya va aprovar per procediment de màxima celeritat i lectura única la Llei que constituïa la comarca del Moianès. La 42a comarca de Catalunya està integrada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa
Maria d'Oló.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema