El Moianès entra oficialment a la Catalunya Central

El Govern va aprovar ahir l'adscripció de la nova comarca a la delegació de la demarcació territorial

07.02.2016 | 17:20

El Moianès és formalment, des d'ahir, nova comarca de la demarcació de la Catalunya Central. El Govern va aprovar ahir el decret pel qual s'adscriu a l'àmbit territorial de la delegació territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central. D'aquesta manera, s'acorda que les relacions administratives amb l'executiu català i els serveis que es prestin als deu municipis de la comarca dependran d'aquests serveis territorials.
Abans de la creació de la nova comarca, aprovada pel Parlament de Catalunya ara fa 10 mesos, cinc municipis pertanyien al Bages (l'Estany, Santa Maria d'Oló, Moià, Calders i Monistrol de Calders), quatre al Vallès Oriental (Granera, Castellterçol, Sant Quirze Safaja i Castellcir) i un a Osona (Collsuspina). Aquesta mesura es deriva del desenvolupament de la Llei 4/2015, de 23 d'abril, de creació de la comarca del Moianès, que autoritza el Govern de la Generalitat a dictar les disposicions reglamentàries que es precisin per al desplegament i l'aplicació d'aquesta norma.
El decret aprovat ahir incorpora una disposició final de modificació de l'article segon del Decret 229/2006, de 30 de maig, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat que afegeix la comarca del Moianès dins de l'àmbit territorial de la delegació de la Catalunya Central, juntament amb el Bages, Berguedà, Solsonès, Anoia i Osona.
El 15 d'abril del 2015, el ple del Parlament de Catalunya va aprovar per procediment de màxima celeritat i lectura única la Llei 4/2015, que constituïa la comarca del Moianès. La quaranta-dosena comarca de Catalunya està integrada finalment per un total de deu municipis: de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja, Santa Maria d'Oló i la capital, Moià, amb una població conjunta més de 13.000 habitants i una superfície de 330 quilòmetres quadrats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema