La tradicional Festa de l'Escudella serà avui la protagonista a Castellterçol. Aquesta diada, que té una trajectòria de més de dos segles, ha anat evolucionant amb el pas del temps amb canvis i millores que l'han fet cada cop més popular.

L'escudella es prepara a la plaça Prat de la Riba durant tot el matí, on en un reguitzell d'estructures de ferro es pengen un total de 25 calderes d'acer, amb una capacitat de més de 150 racions per recipient, amb la qual cosa s'acaben repartint més de 4.000 plats de brou suculent, consistent i gras.

Antigament es matava un porc expressament, es passava a recaptar per totes les cases del poble per pagar les despeses, i es feien servir calderes d'aram de les de matança. Avui es compren els ingredients a comerços del poble: carn magra de vedella, carn de pollastre i talls de botifarra negra, espècies i arròs i fideus.

Enguany serà el convidat d'honor el president de l'empresa Damm, Enric Crous i Millet, vinculat de tota la vida al poble. Un cop l'escudella estigui al punt, el rector en farà la benedicció i es repartirà als assistents. A la tarda, al pavelló, tindrà lloc un ball de disfresses.