L'exalcalde de Moià Josep Montràs va ser condemnat ahir per un delicte mediambiental de contaminació d'una riera pel fet d'haver permès que es construís un polígon industrial sense clavegueram que en conduís les aigües residuals, que durant anys van anar a parar a un torrent. Montràs compareixia ahir en una vista prèvia, en què es va arribar a una condemna pactada amb la fiscalia (que inicialment demanava penes superiors) i amb l'advocat de l'Ajuntament moianès, que ha exercit d'acusació particular.

En concret, l'exalcalde de Moià ha estat condemnat a la pena de 9 mesos de presó, una multa de 3.600 euros i a la inhabilitació durant un any i mig per a qualsevol càrrec públic. No haurà d'ingressar a presó a canvi que pagui la sanció i no cometi cap delicte en els propers dos anys.

La sentència va arribar després que Montràs reconegués davant de la jutgessa haver estat responsable, per omissió, de la contaminació del torrent de l'Ocella, en no haver fet construir una canonada que hauria evitat que hi anessin a parar les aigües residuals.

A la sortida dels jutjats, l'exbatlle va donar la condemna "per bona" perquè "s'havia d'haver construït una claveguera i no es va fer, per tant és justa". Alhora, es va voler justificar matisant que el torrent on anaven a parar les aigües "no era un lloc on hi havia floretes i peixos, però és veritat que no es va fer la claveguera".

Davant del reconeixement dels fets, el seu advocat defensor va pactar la pena de 9 mesos de presó amb la fiscalia i amb l'advocat de l'Ajuntament. D'aquesta manera, la fiscal va retirar la seva petició inicial de tres anys de presó. L'acord ha evitat finalment que el cas anés a judici.