Els Consells Comarcals del Bages, Osona i Vallès Oriental cotinuaran assumint competències del Consell Comarcal del Moianès fins a final d'any, i no es descarta la possibilitat d'una pròrroga. És l'acord amb què s'està treballant de la mà del departament de Governació de la Generalitat mentre el Consell Comarcal del Moianès (que es va constituir el juliol) no disposi del finançament que li permeti consolidar una estructura de personal pròpia i poder funcionar amb normalitat.

Segons es va concretar ahir en una reunió a Manresa, el departament de Governació i els quatre consells comarcals signaran un conveni en què -a petició de la Generalitat- Bages, Osona i Vallès Oriental es comprometen a continuar assumint certes competències que ja prestaven al territori, tenint en compte que abans de ser comarca, el Moianès es repartia entre aquestes altres tres. El motiu, segon ses va exposar ahir, és la manca de recursos propis per part del Moianès per poder funcionar amb plena autonomia, degut a la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat, fet que ha impedit donar una consignació de diners ala nova comarca.

En la reunió d'ahir, el Consell Comarcal del Bages es va oferir a prestar el servei de transport i menjador escolar durant tot el curs, i també a tramitar les beques dels alumnes.

Per altra banda, s'ha crat una comissió de seguiment per tal d'inicir un procediment que permeti distribuir els béns, drets, obligacions, usos públics, aprofitaments, càrregues, i el personal entre els diferents Consells Comarcals. Per exemple, servirà per compensar la despesa per alguns dels Consells en infraestructures.