El cap de servei de la comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central, Ricard Torras, ha explicat que l'avanç del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal que Moià preveu aprovar compta amb unes expectatives de creixement de població que passaran, com a mínim, del 110% al 70%. La comissió valora "molt positivament" l'estratègia que vol seguir el consistori moianès per contenir uns índex que, fins i tot, "es podrien reduir encara més". En plena bombolla immobiliària es va fer un intent per revisar el creixement de la població, que després no es va aprovar, però que preveia situar el creixement al 138%. Segons Torras, "les previsions eren totalment desmesurades". De fet, dels deu sectors on es preveia construir en el POUM del 1983, només se n'han dut a terme dos.

L'Ajuntament de Moià està fent passos per crear un nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal que aquest dijous s'ha sotmès a la revisió de la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central. L'antic planejament, que era molt ambiciós, l'any 1983 preveia un creixement de població que se situava al 110% però que ara es veurà reduït, almenys, al 70 %. El cap de servei de la comissió d'Urbanisme, Ricard Torras, ha explicat que veuen el pla amb bona ulls, i tot i que la xifra del 70% continua essent elevada, valoren que "l'Ajuntament sigui conscient de la situació actual i que treballi per reduir el percentatge encara més".

La reducció de les expectatives de creixement poblacional són molt positives perquè, com a conseqüència, implicaran que també s'hagin reduït les expectatives de construcció d'habitatge i es redueixin també les àrees classificades com a sòl urbanitzable.

D'altra banda, un dels capítols que es veurà ampliat a Moià és el dedicat a sòl industrial. En aquest sentit, dels tres polígons que disposa el municipi, sense que se n'hagi concretat la xifra, el nou pla preveu un augment en aquest sentit. Torras ha explicat que en els darrers anys l'activitat agrícola de Moià ha baixat notablement i, en canvi, s'ha potenciat l'activitat econòmica industrial. Per això, des de la comissió veuen amb bons ulls l'estratègia d'oferir noves parcel·les als empresaris.

El pla anterior també preveia l'execució d'una ronda al sud del municipi amb l'objectiu de traslladar el trànsit que circulava per la carretera c-141, que creua Moià, a l'exterior del poble. Amb la construcció de l'Eix Transversal, el volum de vehicle rodat que travessa la capital del Moianès ha descendit i això ha provocat que el projecte s'hagi desestimat. Així, la ronda prevista es convertirà en una zona verda habilitada pel passeig veïnal.