"Va ser una reacció de defensa de les vaques perquè el gos havia empaitat els vedells". L'amo del Mas Trullàs de Calders, Just Serra, propietari del ramat que va ferir greument dos veïns del poble, va lamentar ahir els fets i va explicar que les vaques no pretenien atacar els dos calderins, sinó que els van envestir perquè havien agafat en braços el gos, a qui perseguien realment. Segons va dir, "les vaques mai no són violentes ni van contra les persones, però en aquest cas es veien amenaçades pel gos", animal que van acabar matant.

L'insòlit atac, que ahir va avançar Regió7, va tenir lloc el 13 de febrer en un prat de la finca del Mas Trullàs, a prop de la gasolinera de Calders. La parella, un home de 59 anys i una dona de 51 anys, estava passejant per aquell indret amb els seus dos gossos, que eren cadells. Segons explica Serra, els dos calderins i els gossos havien accedit a l'interior del tancat on estaven les vaques, que està separat del camí per un filat elèctric. "Les vaques en cap moment no van sortir del tancat", fa ressaltar Serra.

"Els gossos eren cadells de pocs mesos, i és probable que no haguessin vist mai cap vaca", considera l'amo del Mas Trullàs. "Jo m'imagino que els gossos es van enjogassar i van començar a empaitar els vedells. I això va fer esverar les vaques", afegeix.

Un dels cadells va poder escapar-se, però l'altre va ser rodejat per les vaques, que van començar a colpejar-lo. Segons explica Serra, els amos del gos el van poder agafar en braços per intentar salvar-lo, però aleshores les vaques van voler continuar atacant l'animal, per la qual cosa van ferir, de rebot, les dues persones. "Les vaques són uns animals molt acostumats de veure gent, i mai no es tornen violentes. Però, en aquest cas, el gos havia esverat els vedells i es van sentir amenaçades", diu.