El Consell del Moianès ha de començar a caminar aquest mes de març. Dionís Guiteras, alcalde de Moià i primer president d'aquesta comarca, va anunciar ahir, després de reunir-se amb el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que durant els propers dies s'elaborarà el pressupost per al 2016 i també la plantilla de treballadors. Aquests dos documents han de ser suficients per començar l'activitat, en un ens que ja té aprovada la representació política des del mes de juliol passat.

Dionís Guiteras va rebre ahir el suport del vicepresident del Govern i responsable de l'àrea econòmica de l'executiu, Oriol Junqueras, qui també va donar suport al procés del Lluçanès per ser comarca en un futur. A la reunió també hi era l'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire.

El Moianès naixerà sense tenir resolt el seu finançament. Li calen uns 800.000 euros anuals per poder pagar l'estructura bàsica, diners que aporta el departament de Governació. Però el Moianès no ha rebut els del 2015, tot i que el Consell va obtenir l'aprovació del Parlament el mes d'abril i es va constituir el 20 de juliol de l'any passat. Guiteras va tancar ahir la reclamació pels diners del 2015, "tot i que enteníem que ens pertocaven", i es va mostrar satisfet amb la possibilitat d'haver desencallat els diners per al 2016. La Generalitat tindrà una partida per al funcionament del Moianès, segons el compromís de Junqueras, que va admetre que "tot serà més fàcil si hi ha nous pressupostos" (el Govern està treballant ara amb pressupostos prorrogats).