La recuperada processó de Moià mou unes dues-centes persones

Els Armats faran avui les tradicionals evolucions i demà encapçalaran el seguici del Divendres Sant

26.03.2016 | 07:41
La processó de Moià, que es farà demà a les 9, es va recuperar el 2011

Unes dues-centes persones faran possible, demà, la processó de Divendres Sant de Moià, que, per sisè any consecutiu, tornarà a sortir al carrer després de la seva recuperació l'any 2011. Els actes de la Setmana Santa, però, ja començaran avui amb la tradicional desfilada dels Armats de Moià, a partir de les 9 del vespre a la plaça Major, que oferiran les seves evolucions marcials.
La processó de Divendres Sant serà encapçalada també pels Armats i tindrà els passos o misteris de l'Oració de l'hort, la Coronació, l'Aixecament de la creu, el Sant Crist, la Mare de Déu dels Dolors i el Sant Sepulcre, l'únic que es conserva d'abans de la guerra civil, ja que la resta es van cremar. També hi participa la coral de Moià amb els seus cants.
El recorregut, d'una hora de durada, s'iniciarà a l'església, a les 9 del vespre, i continuarà pels carrers del Forn, Sant Sebastià, Sant Josep, plaça del Colom, carrer del Comerç i Sant Antoni, per acabar a la plaça Major, on els misteris quedaran exposats perquè tothom els pugui veure. Com a cl0enda, la coral de Moià interpretarà el Cant de les Agonies.
La processó de Divendres Sant de Moià és organitzada pels Armats de Moià, la Congregació dels Dolors, la Confraria de la Mare de Déu de la Tosca, la Casa d'Andalusia de Moià, la coral de Moià i la parròquia de Santa Maria de Moià, amb el suport de l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema