"Estem desbordats d'agraïment". És la reacció de Joaquim Rovira i Eva Escalera, de Castellterçol, a les mostres de suport que estan rebent amb la campanya que han impulsat per recollir fons i poder ajudar el seu fill Roger, de 4 anys. Va ser setmesó, i durant el part el nen va desenvolupar una leucomalàcia periventricular per falta d'oxigen, per la qual cosa té greus problemes de motricitat a les cames, fins al punt que no és capaç d'aguantar-se dret sense ajuda.

Quan només tenia mig any, els pares del Roger ja van portar el seu fill al Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç per fer rehabilitació, que mesos després va completar amb un tractament ampliat a la Unitat de Paràlisi Cerebral de la Vall d'Hebron, per bé que la seva evolució és lenta; encara ara li costa d'aguantar-se dret, i necessita un caminador i algú al seu costat. Intel·lectualment, en canvi, "és un nen del tot normal", expliquen els seus pares (fa P-4 a l'Escola Pia de Moià).

El Roger també ha rebut tractament al Centre Essentis, de Cerdanyola. Allà, la família ha rebut la proposta del doctor Igor Nazarov, especialista en malalties de l'aparell motor, d'una operació poc invasiva que permetria al nen aguantar-se dret sense ajuda.

Activitats solidàries

Aquesta operació manté els pares "molt esperançats i optimistes", però costa 4.600 euros (a banda de la rehabilitació posterior), i per això s'ha iniciat la campanya d'activitats i a través de les xarxes "Roger en marxa", que ja ha impulsat diverses iniciatives per recaptar fons (com la d'un col·lectiu de perruqueres de Sabadell, o un de cosidores de Castellterçol), i que els propers dies en preveu més, especialment aquest dissabte a Moià, i el diumenge 17 a Castellterçol.