L'Scooter Club Manresa ha fet una crida per localitzar el ciclista que va presenciar l'accident de fa dos anys a Calders, en què va morir un motorista de l'entitat, Bruno Plana Gautier, de 36 anys i veí de Sant Feliu de Guíxols. El club, que aquest dijous mateix va presentar un recurs contra l'arxivament judicial del cas, critica que ni els Mossos ni el jutge no hagin pres declaració d'un testimoni que consideren clau per demostrar que l'autor de l'accident va cometre una imprudència greu.

Tal com va informar aquest diari, el Jutjat d'Instrucció número 5 de Manresa ha arxivat la causa penal contra el conductor, que va envair el carril contrari de la carretera B-431 per avançar el ciclista, just abans d'un revolt. En fer-ho, va xocar contra l'escúter de la víctima, que circulava correctament en el sentit contrari. L'home va morir l'endemà a causa de l'accident.

En la resolució d'arxivament, el jutge conclou que l'acusat, un noi de 18 anys que feia 17 dies que s'havia tret el carnet, va adoptar una velocitat "inadequada per a les circumstàncies de la via", una actitud, però, que considera lleu, en lloc de greu. Com que la família de la víctima no ha exercit accions penals contra el noi, el jutge ha descartat enviar el cas a judici.

"Hi havia prou distància perquè el conductor veiés la bicicleta i, en comptes de frenar, va decidir avançar-lo just davant del revolt, i es va endur la moto", va considerar Clemente Ramírez, advocat de l'Scooter Club Manresa, que s'ha personat com a acusació. "No va respectar els deures de cura que s'han de tenir quan es condueix i, per tant, el cas s'ha de tramitar com un homicidi per imprudència greu", va afegir.

Ramírez va criticar que, el dia de l'accident, "els Mossos no identifiquessin el ciclista per poder-li prendre declaració més endavant, tot i que va ser un testimoni clau de l'accident". Per aquest motiu, "intentarem localitzar-lo i que es posi en contacte amb l'Scotter Club Manresa", va dir.

Coincidint amb la presentació del recurs (que serà elevat a l'Audiència de Barcelona), una trentena de membres de l'entitat es van concentrar davant dels jutjats de Manresa per protestar per la decisió judicial. "Ens ha sorprès molt que s'arxivi. Confiem que l'Audiència el reobri perquè, si no, no s'entendria", va afirmar el president del club, Martí Fernández.