Aconseguir que la gent del Moianès pugui viure i treballar a la comarca i que les empreses que hi ha puguin nodrir-se del talent del territori. Amb aquest objectiu neix el projecte "Moianès 42: nous reptes, noves oportunitats, i un nou model territorial", que s'ha posat en marxa encara des del Consorci del Moianès, però ja pensant en una futura gestió dels recursos a través del Consell Comarcal. La proposta es va presentar aquest dimarts i va omplir el Centre Espai Escènic de Castellterçol.

Aquest nou projecte, centrat en la inserció laboral i el suport al teixit empresarial de la comarca, arrenca i acabarà aquest 2016 amb el Consorci del Moianès, però pot tenir continuïtat, i ha de servir de base per al replantejament, si cal, d'un nou model de prestació de serveis ara que el Moianès és comarca. "Això ens obre unes oportunitats infinites per repensar quin model de gestió volem", apuntava en la presentació el president del Consorci i alcalde de Collsuspina, Oriol Batlló, en el sentit "d'agafar el millor que tenim al Consorci però ara amb la possibilitat d'aplicar-hi més competències, més finançament, i una estructura més sòlida".

"Moianès 42" preveu diverses taules de debat sectorials amb el doble objectiu de crear nous llocs de treball i retenir talent al territori. Aquestes taules recolliran les necessitats del territori a nivell empresarial i a l'hora s'estudiaran els perfils de qui busca feina.

Conegudes les necessitats i les mancances, es farà la formació necessària per encaixar els perfils a les necessitats empresarials mitjançant itineraris personalitzats, i es posarà èmfasi en en els sectors agroalimentari, turístic i social (residències, atenció domiciliària, escoles, o cases de colònies, entre altres). En l'àmbit empresarial, també es donarà assessorament especialitzat a emprenedors i empreses per millorar la seva competitivitat.

L'objectiu és que participin en el projecte al voltant de 200 empreses, es desenvolupin cap a un centenar d'accions formatives, i es creïn uns 135 nous llocs de treball aquest 2016 .