Un total de 27 ajuntaments del Bages i el Moianès han prorrogat per a dos anys un conveni de contractació de serveis de telecomunicacions liderat per Localret i la Diputació i gestionat pel Consell Comarcal del Bages. La decisió de continuar el conveni es deu als bons resultats obtinguts fins ara, tenint en compte que la compra agregada d'aquests serveis ha permès als ajuntaments estalviar el 40 % en telefonia fixa, el 60 % en telefonia mòbil i el 8 % en dades d'Internet.

L'estalvi d'aquest model ve donat bàsicament pels costos de contractació, tenint en compte que els ajuntaments no s'han hagut de fer càrrec dels plecs ni de la tramitació, i això suposa una despesa d'uns 10.000 euros en municipis grans i d'uns 1.000 en municipis petits.

També permet una racionalització d'aparells i l'eliminació de serveis no necessaris (que comporta estalvis d'entre el 10 i el 25 %); la renovació gratuïta d'aparells de telefonia mòbil amb nous terminals sense cost i una renovació cada dos anys com a mínim; i millores de cobertura de telefonia mòbil amb l'ampliació d'estacions base i repetidors, i la previsió de noves instal·lacions.