Guiteras assumeix Medi Ambient per abordar el problema de la riera de la Tosca

L'Ajuntament de Moià confia a resoldre la situació «en un termini relativament curt» amb vàries mesures ja en marxa

20.06.2016 | 20:11
Un dels episodis de contaminació a la riera de la Tosca, fa uns mesos

L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha assumit aquest dilluns 20 de juny les competències de Medi Ambient en aquest ajuntament, amb la voluntat que sigui ell, com a màxima autoritat del consistori, qui lideri les converses amb les diverses institucions i administracions de cara a posar fi als problemes de contaminació que darrerament ha patit la riera de la Tosca.

Fins ara el titular de Medi Ambient era Albert Clusella (també d'Aramoià), però s'ha considerat necessari el canvi tenint en compte que «estem en un moment clau» per trobar solucions a la situació de la depuradora municipal i als episodis de contaminació de la riera de la Tosca i, en conseqüència, del riu Calders.

Aramoià recorda que darrerament s'han incrementat les actuacions que s'han dirigit des d'aquest municipi per intentar combatre la contaminació ambiental per aigües residuals, entre les que destaca la revisió integral de les autoritzacions d'abocaments a la xarxa de clavegueram procedents de fonts industrials per tal d'ajustar-les a la legislació vigent en matèria de sanejament. També s'estan duent a terme més inspeccions a les indústries a qui es limiten els abocaments als cabals autoritzats, i s'ha intensificat la col·laboració amb els agents rurals, entre altres mesures. Amb tot plegat, l'Ajuntament confia que la riera de la Tosca i el riu Calders recuperin la salut «en un termini relativament curt de temps».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema