El govern en minoria de la CUP a Monistrol se sotmetrà a la confiança dels veïns

La decisió s'ha pres pel clima enrarit amb l'oposició. La votació es farà al setembre amb una fórmula encara per concretar

27.06.2016 | 19:32

El govern de la CUP a Monistrol de Calders, en minoria amb 3 dels 7 regidors que té aquest Ajuntament, se sotmetrà a una revàlida per copsar el grau de confiança que li donen els ciutadans després de més d'un any d'haver estat escollit. Es farà mitjançant un procés participatiu previst per al proper mes de setembre sobre qual encara no s'ha decidit la fórmula, però que haurà de donar «capacitat jurídica als ciutadans per decidir la nostra continuïtat o no en el govern», segons ha apuntat l'alcalde, Ramon Vancells.

La decisió ha estat motivada pel clima enrarit que hi ha en el si de l'Ajuntament entre la CUP i els dos grups a l'oposició, CDC amb dos regidors i MDI, vinculat a ERC, amb dos més, que provoca una situació de bloqueig. «A nosaltres ens sembla que estem fent una bona feina, però la percepció de la resta de grups no és la mateixa», diu Vancells. A més, l'anunci d'obrir aquest procés per part de la CUP arriba després que s'han detectat alguns moviments que podrien portar a un acostament dels dos grups de l'oposició. Una prova és l'assemblea de militants i simpatitzants de CDC de Monistrol de començament de mes. Allà es va analitzar la dinàmica de govern de la CUP, a qui es van criticar «els reiterats incompliments dels acords que s'adopten al ple», la qual cosa «fa que la gestió de l'Ajuntament sigui bastant complicada i inestable». Davant d'això, l'assemblea demanava a les dues regidores convergents «que facin propostes per canviar l'organització i el funcionament del consistori». Per la seva banda, la CUP sosté que hi ha hagut «molts intents» per incloure els regidors de l'oposició en l'acció de govern, però no han prosperat. Segons Vancells, «ningú no ens ha comunicat la voluntat de fer cap moció de censura, però és fàcil que aquesta ombra plani».

La CUP recorda que en la presa de possessió de càrrecs ara fa un any, ja es va prendre el compromís de sotmetre l'acció de govern a una revàlida. Es va dir que seria a mig mandat, «però no és matemàtic», i segons Vancells s'ha considerat que ara és un bon moment. «Estem en una situació de falta d'entesa que s'hauria de resoldre buscant la legitimitat del govern amb els vots de la gent», diu Vancells, i amb el compromís d'acceptar el resultat que surti. De moment, el govern de la CUP ha demanat assessorament jurídic per trobar «la millor fórmula» per portar a terme aquest procés, i quant a la seva validesa entén que «és una qüestió de voluntat política». La idea poder és consensuar els termes en què es desenvoluparà amb la resta de grups.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema