Adjudicacions a dit, operacions il·legals per obtenir préstecs, o ampliacions d´obres sense haver convocat un nou concurs com hauria procedit. Són algunes de les presumptes irregularitats comeses per l´Ajuntament de Moià en els darrers anys del govern de Josep Montràs i que, després de 18 mesos d´investigacions, s´estarien ratificant. Així ho sosté l´associació veïnal Moià Deute, que el desembre del 2014 va posar en coneixement del jutge diversos expedients d´obres per possible mala praxi, i assegura que un primer informe elaborat recentment per la policia judicial i que ha enviat a l´associació, «confirma bona part de les nostres sospites».

La denúncia que Moià Deute va interposar fa un any i mig al jutjat número 3 de Manresa recollia documentació referent a possibles irregularitats comeses per l´Ajuntament a través de l´empresa municipal Moià Futur o altres de privades. En el primer cas són expedients vinculats a la construcció del pàrquing del CAP i a la rehabilitació dels pisos de l´antiga caserna per destinar-los a habitatge social, i la resta serien contractes amb empreses privades per a obres diverses en equipaments o a la via pública.

Segons Moià Deute, l´informe policial que ara s´ha emès a petició de la jutgessa que porta el cas, confirmaria que es van cometre diverses irregularitats en les contractacions d´aquestes obres, per bé que la investigació es manté oberta i a l´espera d´un posicionament definitiu de la jutgessa «que abans d´un any hauria de dir si hi haurà judici o no», apunta un dels membres de Moià Deute, Dídac Rimoldi.