El Moianès ocupa la cinquena posició en el rànquing de comarques catalanes que van recollir més quantitat de residus de forma selectiva l'any 2015, després d'Osona, la Segarra, el Montsià i el Pallars Sobirà. Són dades extretes del balanç estadístic de residus municipals de l'any 2015 que aquest dilluns va presentar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat pel director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost.

El Moianès va reciclar l'any passat més del 50 % dels seus residus de forma selectiva, i d'aquesta manera va assolir l'objectiu europeu que marca aquest mínim per aconseguir en l'horitzó del 2020. A banda de les cinc comarques que més van reciclar, també va assolir aquest objectiu la Terra Alta.

En canvi, el Moianès cau posicions del rànquing quan es tracta d'analitzar la qualitat de la recollida selectiva un cop s'han extret els impropis (els residus que s'han dipositat en contenidors equivocats). Mentre que Osona es manté al capdavant de la llista, el Moianès desapareix de les cinc primeres comarques del rànquing, que ocupen el Pallars Sobirà, la Terra Alta, la Segarra, i l'Alt Urgell.

En el conjunt de Catalunya, l'any 2015 es van generar 3,7 milions de tones de residus municipals, que corresponen a 1,35 quilos de deixalles per habitant i dia. Això indica un lleuger repunt respecte a l'any anterior (1,33 kg/hab/dia).