El nou govern de Monistrol de Calders (CDC i MDI-AM) ha pres la determinació d'ajornar un mes i mig la decisió d'implantar o no la recollida de deixalles porta a porta, un projecte que havia promogut la CUP durant l'any que ha governat al municipi amb la intenció de posar-ho en marxa, amb el servei municipalitzat, a partir de l'1 de gener del 2017.

Dilluns, en el primer ple que se celebrava després de la moció de censura, la CUP va presentar una moció requerint el compromís de tirar endavant aquest canvi de sistema amb els plans previstos. L'equip de govern va argumentar que està d'acord amb el sistema de recollida porta a porta per incrementar els índexs de recollida selectiva, però que no veu clar els terminis o si és viable el servei municipalitzat. En el ple celebrat ahir al vespre, es va acordar prendre una decisió abans del 15 de setembre.

En el ple de dilluns es va aprovar entre altres punts la nova composició i retribucions de l'equip de govern. D'altra banda, també es debatia una moció presentada per la CUP sobre la possibilitat de fer una consulta popular per preguntar sobre el govern municipal.