El regidor de Calders Saixa Cervera ha fet efectiva, aquest dimecres, la seva renúncia com a Conseller Comarcal de Desenvolupament Rural del Moianès. D'aquesta manera, el regidor de Junts per Calders (JpC), candidatura vinculada a ERC a través d'Acord Municipal, abandona l'equip de govern i el grup comarcal d'ERC i quedarà com a conseller no adscrit a l'oposició. Saixa Cervera serà així l'únic conseller a l'oposició del Consell Comarcal ja que fins a dia d'avui existeix un govern d'unitat entre tots els grups. Cervera és també militant de la CUP i va ser escollit regidor i conseller a través de la candidatura independent de Junts per Calders.

En una carta enviada a tots els conseller comarcals Saixa Cervera explica els motius de la seva renúncia. El regidor assegura que ha pres «la decisió de deixar el grup d'ERC al Consell Comarcal deixant de formar part de l'equip de govern i mantenint l'acta de conseller per poder preservar la independència amb la qual vaig entrar-hi i amb la voluntat de continuar representant el poble de Calders». També diu que «deixo de representar legalment ERC per coherència, perquè amb el seu recolzament són corresponsables d'una moció de censura contra l'alcalde de Monistrol de Calders totalment injustificada, que ha causat gran malestar al poble de Monistrol i que alhora pretén silenciar aquelles veus que al Moianès són crítiques amb les polítiques de despatxos». Saixa acaba dient que «és lamentable la ingerència comarcal i territorial en un municipi, que per interessos partidistes de CDC i ERC del Moianès, ambicions personals o de cadires, s'hagi recolzat aquesta moció de censura».

Cervera va quedar vinculat a ERC, tal i com explica a la carta, a través de la vinculació de la candidatura independent de JpC a Acord Municipal a últim moment. Tot i aquesta renúncia, però, el nou conseller no adscrit mantindrà intacte el seu vincle amb JpC amb qui l'uneix la bona entesa a nivell municipal i la voluntat de continuar treballant conjuntament amb la resta de persones de la candidatura per vestir un projecte municipalista d'esquerres alternatiu al model de CDC a l'Ajuntament de Calders.

Paral·lelament a la renúncia de Cervera com a Conseller de Desenvolupament Rural, Junts per Calders ha fet públic un comunicat a través de les xarxes socials on qüestiona la moció de censura feta per CDC i MDI-ERC contra el govern de la CUP a Monistrol qualificant-la d'injustificada i defensant la no ingerència comarcal i territorial, amb una clara al·lusió a les estructures territorials d'ERC i CDC, en temes municipals. També afegeix que «els grans perjudicats d'aquesta moció han estat els monistrolencs que veuen com es produeix una fractura social innecessària».

La moció de censura impulsada per CDC i MDI-ERC a l'ajuntament de Monistrol de Calders va ser aprovada al passat 9 de juliol després de setmanes de tensió entre els veïns de Monistrol i de declaracions creuades entre partidaris i detractors de la moció.